skip to Main Content
Tornar
0
0
Mapa
 1. Obre bé els ulls! Mou-te pels espais del mapa i marca tots els elements que vegis.
 2. Alguns elements estan marcats amb icones on podràs trobar-hi més informació. Prem-les!
  • Biomarcador
  • Espècie paraigües
  • Espècie invasora
  • No es veu a la tardor
  • No es veu a l’hivern
  • Sabies que…
 3. Aconsegueix punts extra: sumaràs més cors i restaràs calaveres fent les activitats extra que et proposem per conèixer i protegir l’espai.
 4. A mesura que vagis recorrent les Madrigueres i marcant els elements que vegis, veuràs que el marcador suma cors o calaveres. Al final del recorregut, si tens més cors que calaveres, la Cordesal s’haurà salvat! Si no, continua explorant i guanyant cors extra.
 5. Recorda: les espècies que sumen cors són bones per les Madrigueres. En canvi, els elements que sumen calaveres són dolents per l’entorn… i per la Cordesal!

RECOMANACIONS

 • Porta una bossa de plàstic, potser la necessitaràs…
 • Si en tens, porta uns prismàtics.
 • Protegeix-te de la calor i del sol.
 • Beu aigua sovint.
 • Gaudeix de la Peripècia a primera hora del matí o a darrera hora de la tarda: hi ha espècies que són més actives en aquests períodes.
 • A l’hivern no hi ha els mateixos elements que a l’estiu: juga aquesta Peripècia totes les vegades que vulguis i veuràs que cada estació és diferent!

Recorre les Madrigueres i busca els elements de les imatges*, quan en trobis un, selecciona’l! Veuràs que aniràs sumant cors o calaveres al comptador del menú superior. En aquest menú hi tindràs sempre a mà el mapa de les Madrigueres.

* Fixa’t en els colors de les zones del mapa i de les fitxes, et donen una pista d’on pots trobar-los!

?
?
?

SABIES QUE

...l’inventor del velcro es va inspirar en una llavor? La llavor de la llapassa està a la sorra de la platja... i punxa! És fàcil que se t’enganxi a la roba. De fet, diuen que el velcro es va crear a partir de veure com s’adherien.

SABIES QUE

...les algues ajuden a fixar les dunes? L’algueró creix als fons sorrencs, sota l’aigua. Quan les seves fulles arriben a la platja, el vent fa que la sorra quedi atrapada... i així creen petites dunes!

SABIES QUE

... les llavors del lliri de mar semblen trossos de plàstic? On hi ha lliris de mar, veuràs partícules negres, que semblen de plàstic. Les llavors de la planta són al seu interior! Així estan protegides i poden surar ns a altres platges.

ESPÈCIE PARAIGÜES

Si en veus una, la zona on estigui té la mateixa protecció que un parc natural.

ESPÈCIA INVASORA

Viu en un espai que no és el seu originari. Pot ser perjudicial per les espècies autòctones.
No es veu a l'hivern.
No es veu a la tardor.

Aconsegueix més cors i resta calaveres realitzant aquestes petites missions, al mateix temps que gaudeixes i protegeixes l’entorn!

Un cop acabis el teu recorregut per les Madrigueres, resol els següents enigmes i troba la paraula clau per aconseguir salvar a la Cordesal i obtenir el teu Diploma de defensor/a del territori.

Back To Top